abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Overpeinzing.

Geluk

Door de Stellingwerver kerkgemeenschap op woensdag 1 augustus 2018 09:00
  • ignore touch

    Hans Helman van de Jehova's Getuigen Haulerwijk. © NDC mediagroep

mail pinterest

Een bijproduct? Geluk een bijproduct van dankbaarheid.

Dat vind ik een interessante stelling. De uitleg wil ik graag met jullie delen.

Er wordt sneller over ongeluk dan over geluk gesproken. Als iemand mij vraagt hoe ik mij voel en ik zou willen reageren met “Gelukkig” dan zwak ik dat soms af met “Ik voel me goed”. Gelukkig zijn lijkt zo onbereikbaar dat je het er misschien maar liever niet zo specifiek over hebt.

Gelukkig zou ik zijn ‘als’ ik de loterij zou winnen, een leukere baan zou hebben, in een groter huis zou wonen. Maar met het woordje “als” stel je in de meeste gevallen geluk uit, misschien wel voor de rest van je leven.

Geluk zou toch voor iedereen bereikbaar en beschikbaar moeten zijn.

Daarom vond ik de uitspraak over geluk in relatie tot dankbaarheid meer dan interessant. Dankbaarheid is een eigenschap die je moet ontwikkelen. De bijbel adviseert ons dankbaar te zijn. Gods wetten en principes geven kracht als we ze toepassen. ‘Ze maken het hart blij en laten de ogen stralen’ zegt Psalm 19:7,8

Als geluk niet iets materialistisch is, dan hoef je geluk niet te zoeken op plaatsen waar het niet te vinden is. Je moet weten wat je moet doen om gelukkig te worden. De Bijbel maakt het heel duidelijk: ‘Geven maakt gelukkiger dan ontvangen’. Vrijgevige mensen zijn gelukkig omdat ze het fijn vinden anderen gelukkig te maken. Ontevredenheid staat geluk in de weg. Tevredenheid bevordert geluk. Goede eigenschappen bevorderen geluk. Deze positieve boodschap kan je helpen om mogelijkheden te zien in plaats van obstakels.

Een goede band met mensen draagt bij tot geluk, maar dat geldt nog sterker voor een goede band met God. Mensen die echt liefhebben en bereid zijn goddelijke leiding te accepteren, kunnen werkelijk gelukkig genoemd worden. Bijbelse principes werken echt!

Dankbaar zijn en dankbaarheid tonen geeft een prachtig resultaat, een schitterende beloning, sommigen noemen het een bijproduct, geluk!

Maak je de tijdloze principes uit Gods woord eigen en pas ze toe.

Geluk is dan te vinden, zelfs dichtbij, als het ware voor het oprapen.

Je moet er wel voor bukken!

Hans Helman, Jehovah's getuigen