abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Overpeinzing.

Iedereen is uitgenodigd!

Door de Stellingwerver kerkgemeenschap op woensdag 12 september 2018 09:00
  • ignore touch

    Mirna Visschers, Predikant Protestantse Gemeente Wolvega. © NDC mediagroep

mail pinterest

Op 16 september is het feest in Wolvega, zoals er in heel veel dorpen in Weststellingwerf feest is in de zomer.

Veel mensen zijn heel druk met de voorbereidingen van alle festiviteiten. Fantastisch! En natuurlijk hoop je dan dat er ook mensen zullen komen. Waar doe je het anders voor? Tijdens de voorbereidingen van een feest is er altijd een gespannen gevoel van afwachting over hoe het allemaal zal gaan verlopen. Zelf zijn we met verschillende kerken druk bezig met de voorbereidingen van een tentdienst op het Van de Sandeplein en ook bij ons leeft de vraag: Hoeveel mensen komen er?

Als u zelf weleens een feest geeft, kent u dat gevoel vast wel. Je hoopt dat iedereen kan komen. Het is best moeilijk als veel vrienden en familieleden zeggen dat ze niet kunnen komen, omdat ze het te druk hebben. Ook al kun je je dit voorstellen, het blijft toch knagen dat ze geen tijd voor jouw feestje kunnen vrijmaken.

Zelf ben ik ook weleens zo druk, dat ik eigenlijk geen zin heb om naar een feestje te gaan. Pas als ik ga stilstaan bij wat het feest voor degene betekent die mij uitgenodigd heeft, verander ik vaak van gedachten. Het is belangrijk om niet door te hollen, maar het leven te vieren met mensen die je dierbaar zijn. Voor die ander, maar ook voor jezelf!

Er staat in de Bijbel een verhaal waarin Jezus ook vertelt over iemand die een feest geeft. Ook op dat feest kunnen veel mensen niet komen, omdat ze het te druk hebben. Met de gastheer in dat verhaal bedoelt Jezus God. God de Vader nodigt mensen uit om bij Hem te komen, maar velen hebben het hiervoor te druk. Het verhaal is tweeduizend jaar oud, maar nog steeds actueel. Druk zijn lijkt voor veel mensen hun levensmotto. Dikwijls gunnen mensen zich niet eens de tijd om stil te staan bij de vraag waarom het voor God belangrijk is dat je naar Hem toe komt. Als we hier wel bij stil staan en op zijn uitnodiging ingaan, zullen we ontdekken dat dit voor onszelf nog veel belangrijker is. Kom je ook?

Mirna Visschers, Protestantse Gemeente Wolvega