abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Overpeinzing.

Zo vaak opnieuw begonnen…

Door de Stellingwerver kerkgemeenschap op woensdag 2 januari 2019 09:00
  • ignore touch

    STW Wolvega: Ds Faber Wolvega Foto Piet Bosma © Piet Bosma

mail pinterest

Ik ben zo vaak opnieuw begonnen… Dit keer al voor de 40ste keer aan een nieuw jaar.

Eh… bewust dan… mijn werkelijke leeftijd ligt iets hoger. Iets. Ik ben een man van tradities. Bij zo’n nieuw jaar horen ook enkele goede voornemens. Gezonder eten. Iets gezonder. Aan sport doen. Iets meer.

Goede voornemens… Heb jij ze ook? Ach ja.. zul je er nog wel aan beginnen? Misschien ben je al te vaak teleurgesteld in jezelf. Dan kan ik je de hand schudden. Ik ben al 365 keer opnieuw begonnen met hardlopen. Even vaak ben ik er dus ook mee gestopt. Ik heb de statistiek niet mee om het zomaar te zeggen. Toch zegt iets in mij: Nooit stoppen met proberen. En dus wordt 2019 toch echt het jaar waarin mijn hardloopcarrière begint… met alle risico op teleurstelling in mezelf.

Mocht dit nu de enige teleurstelling in mezelf zijn, waar ik mee leven moest, dan viel het nog wel mee. Maar helaas… er zijn er wel meer. Soms te onzeker, soms juist te zeker… soms te bot, soms te lief… soms te veel gericht op mezelf, soms te veel op anderen... Voor iedereen met een beetje zelfreflectie zijn wijzelf soms best teleurstellend. Zal ik maar stoppen met proberen het iets beter te doen?

Mensen denken wel eens dat zij die in God geloven het nog wel zwaarder hebben zullen hebben met hun teleurstellingen. Immers: er kijkt ook nog eens Iemand over je schouder mee die al dat gestuntel van je ziet. Ook ik geloof dat God zeker niet blij wordt van wat Hij allemaal ziet. Al die dingen die mis gaan, die gelooft God wel, maar wat ik ook geloof: God blijft desondanks in ons geloven. Hij houdt van ons en iedere dag wil Hij opnieuw met ons beginnen. God kijkt met ogen vol verwachting, stimuleert ons juist iedere dag deze wereld iets te laten zien van Zijn liefde. God blijft het met ons proberen. Dus… focus je niet op al die teleurstellingen in jezelf. Er is een nieuw jaar, een nieuwe dag. Begin weer opnieuw! En voel Gods wind in je rug!

Klaas Jelle Faber, Protestantse Gemeente Wolvega