abonneer nu

Blogs

ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 08-12-2018 om 10:00
PostNL komt zelfs tot in de moestuin. De postbezorger brengt namelijk een postzegelvel uit met het thema 'Mijn groentetuin'. Op de zegels staan zes verschillende soorten groenten die, volgens de brievenbezorger gemakkelijk zelf verbouwd kunnen worden.
ignore touch
Kijk op jouw wereld door Willem Jan van de Wetering, 07-12-2018 om 19:00
Problemen buiten de randstad zijn niet anders dan in de randstad. Met een paar specifieke uitzonderingen natuurlijk. De meest voorkomende problemen zijn burn-out, relatieproblemen, verwerking van trauma’s, eenzaamheid en verslavingen, om er maar een paar te noemen.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 07-12-2018 om 16:15
Op vrijdagavond, of als er visite was, dan haalden mijn ouders iets lekkers in huis. Voor bij de borrel. Dan was er sinas voor ons, en chips, en er was eten voor de Grote Mensen. Die hielden namelijk van de meest onsmakelijke dingen denkbaar.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 07-12-2018 om 09:00
Wie wel eens gevlogen heeft, kent het, boven de wolken vliegen. In de zon, zie je de wolken als een wattendeken of als een soort zee onder je. Het lijkt een wereld te zijn waar je in zou kunnen stappen. Een wondere wereld van zachte sneeuw of watten om je heen. Stil, geen stress, geen gejaag, geen gemoet.
ignore touch
Overpeinzing. door de Stellingwerver kerkgemeenschap, 05-12-2018 om 09:00
Vanavond zal menig kinderhart sneller slaan. Om van veel volwassenharten nog maar te zwijgen.
ignore touch
Rechtvaardig door Eerde de Vries, 05-12-2018 om 00:00
Het is de beginregel van het strijdlied van de arbeiders, “De Internationale”, eind negentiende eeuw. De tijd waarin die oproep nodig was, lijkt ver achter ons te liggen. Karl Marx en zijn communistische volgelingen kregen ongelijk van de geschiedenis. De arbeider kreeg het niet steeds slechter, maar juist steeds beter.
ignore touch
NiekHoort door Niek van der Oord, 04-12-2018 om 14:30
De gemeente Weststellingwerf houdt begin volgend jaar geen nieuwjaarsreceptie. Daarmee wordt met een traditie van meer dan 40 jaar gebroken.
ignore touch
Kijk op jouw wereld door Willem Jan van de Wetering, 04-12-2018 om 14:30
De Bart de Graaf Foundation organiseerde pas geleden een lunch voor ondernemers bij restaurant Kiewiet in Dedemsvaart. De stichting is opgericht door Mirjam de Graaf, de zus van Bart. Bart is oprichten van BNN en bekend van het tv programma Bart is Boos. Deze stichting helpt jonge mensen met een lichamelijke beperking, die een eigen bedrijf op willen richten.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 30-11-2018 om 17:30
Hij zit erop. De dag der dagen. De dag die mooier is dan je verjaardag. De dag waarop geen enkele vrouw met het kaartje nog in de nek van haar jurk hoeft te liegen tegen haar echtgenoot dat ze hem ‘echt al heel allang in de kast had hangen’. De dag waarop ze gewoon kan zeggen: gescoord tijdens black Friday.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 30-11-2018 om 16:30
Er zijn van die momenten dat ik me verwonder over het vakgebied biologie. Ik bedoel daarmee nu niet zozeer de inhoud, die is fascinerend en dat zal ik ook nog vaak herhalen. Nee, dit keer doel ik op het uitvoeren van biologisch onderzoek. Dat gevoel overviel me laatst weer bij het lezen van een nieuwsbericht over Sumatraanse orang-oetans.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 30-11-2018 om 09:00
Vraag van lezer: Ik wil geen wij zijn, hoe doe ik dat?
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 27-11-2018 om 19:00
Langverwacht, maar uiteindelijk was op 31 oktober iedereen er klaar voor! Er kwam een nieuwe neushoorndame aan. Ze heet Elena en ze is heel erg cool. Dat was al te merken toen ze na aankomst uit de transportkist moest komen.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 24-11-2018 om 09:00
'Een gezond menselijk lichaam kent een uitgekiende balans tussen zuren en basen. De westerse leefstijl en het bijbehorende voedingspatroon werkt sterk zuurvormend. Het gevolg: weinig weerstand en een gebrek aan energie.' Dat zegt deskundige Florentine van Vollenhoven in haar boek Verbasing over verzuring.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 23-11-2018 om 16:45
Het was alsof ik vertelde dat we voor de rest van ons leven spruiten moesten eten. Of nee, erger, alsof ik vertelde dat de wereld verging. Nee, nog erger: het was alsof ik vertelde dat de wereld nét niet verging, en dat wij de enige overlevenden waren. Er was geen wifi.
ignore touch
Overpeinzing. door de Stellingwerver kerkgemeenschap, 21-11-2018 om 09:00
“De kloof tussen kerk en jongeren bestaat niet!” Dat is een uitspraak die ik las en die nogal tegenstrijdig klinkt met wat we in de media lezen. Voor het eerst geloven immers minder Nederlanders in God?
ignore touch
Kijk op jouw wereld door Willem Jan van de Wetering, 20-11-2018 om 14:00
Deze maand is het 7 jaar geleden dat ik in Dedemsvaart kwam wonen. Het was geen bewuste keuze. Sterker nog, een maand eerder was ik er nog nooit geweest.
ignore touch
NiekHoort door Niek van der Oord, 20-11-2018 om 11:42
Sinterklaas is een kinderfeest. Vele honderden kinderen beleefden zaterdag in de Stellingwerven weer een prachtige middag tijdens de feestelijke intocht in Appelscha, Oosterwolde, Wolvega en Noordwolde.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 16-11-2018 om 17:00
Morgen komt de Sint weer het land binnen. Het kan jullie moeilijk zijn ontgaan, maar ook ik wil er toch nog even aandacht aan besteden in mijn column.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 16-11-2018 om 16:15
Theoretisch paste het allemaal prima in mijn agenda. Want als ik dan op tijd weg zou gaan van mijn ene afspraak ten zuidwesten, dan had ik genoeg tijd voor mijn afspraak in het noordoosten. Sterker nog: ik had een kleine tien minuten over. Dat is eufemistisch voor acht minuten. Maar evengoed mocht ik trots zijn op mezelf, ik had een keer ruim gepland.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 16-11-2018 om 09:00
Ze zijn er weer, de twee vrouwen die in de zorg werken. Ze hebben nagedacht en gevoeld over ons eerste gesprek. ‘Hoe doen we dat dan?’, vragen ze me. ‘Hoe zorgen we nu beter voor onszelf?’
ignore touch
Kijk op jouw wereld door Willem Jan van de Wetering, 15-11-2018 om 11:30
Een naald zien doet iets met me. Ik verkramp. Als er bloed afgenomen moet worden kijk ik de andere kant op en ga tegen degene die het af moet nemen praten. Dan ben ik niet zo bezig met die naald. Op tv klem ik direct mijn oogleden op elkaar om de prik maar niet te hoeven zien.
ignore touch
Wildlands Backstage door Gea Karssemeijer en Hanneke Wijshake, 12-11-2018 om 19:00
Sommige verzoeken aan Wildlands zijn te leuk om niets mee te doen! Zo ook enkele weken geleden. Toen werden we gevraagd om mee te werken aan de nieuwe bioscoopfilm 'Brugklas, de tijd van m’n leven' van de AVRO/TROS, geproduceerd door Tuvalu Media.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 09-11-2018 om 16:15
Ik weet het nog goed. Ik zat in de metro. Dat was een gelukje, want het was nogal druk die dag. En het was warm. Heel warm. Zo warm, dat alle lijven minimaal bedekt waren. Met als gevolg dat er ook heel veel delen van die lijven niet bedekt waren. Het percentage zichtbare huid was schrikbarend hoog.
ignore touch
Overpeinzing. door de Stellingwerver kerkgemeenschap, 07-11-2018 om 09:00
Vorige week presenteerde het CBS, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de resultaten van het onderzoek Sociale samenhang en welzijn. Hierbij werd gemeten hoe religieus Nederland is.
ignore touch
Rechtvaardig door Eerde de Vries, 07-11-2018 om 00:00
Vorig jaar won Bart Somer, sinds 2001 burgemeester van Mechelen, de World Mayor Prize, voor de beste burgemeester van de wereld. Ik wist niet dat die prijs bestond, maar de ideeën van Bart Somer over diversiteit spreken mij aan.
ignore touch
NiekHoort door Niek van der Oord, 06-11-2018 om 11:45
Vorige week stonden in de krant foto’s van Halloween in Wolvega. Angstaanjagende foto’s waarbij kinderen met verschrikte ogen keken naar afgehakte ledematen en bloederige taferelen.
ignore touch
GroenteKolleM door Michiel Kolle, 03-11-2018 om 10:00
Mensen die voornamelijk biologische groente, zuivel, granen en vlees eten, hebben een kwart minder kans op kanker. Dat blijkt uit een onderzoek onder 68. 946 mensen in Frankrijk. Maar dit resultaat is meteen al omstreden.
ignore touch
Frisgroen door Ingeborg Swart, 03-11-2018 om 09:00
Het is weer wintertijd: donker, herfstig en heerlijk! Alle planten maken zich klaar voor de winter of zijn er al aan toe, en ook de dieren hebben zich in fijne, dikke vachten gehuld.
ignore touch
Het moderne leven door Misja Boonzaayer, 02-11-2018 om 17:15
Ik denk dat de uitvinder van de Sudoku een vrouw is. Een getrouwde vrouw met, zeg, een kind of drie, waarvan er minstens één een grote dierenliefhebber is, waardoor er ook een hond, een paar kippen en een set konijnen is. Alle kinderen gaan naar school, maar niet naar dezelfde dus zeker niet met dezelfde tijden.
ignore touch
Vraag de psycholoog door JOke Land, 02-11-2018 om 09:00
Twee vrouwen komen samen op consult. Ze hebben besloten om samen te komen, omdat ze samen in een team werken in de zorg. Het loopt helemaal uit de hand in het team zeggen ze, eentje snikt erbij. ‘We werken ons uit de naad en we moeten alsmaar meer doen.’ ‘Vertel eens’, zeg ik.