abonneer nu
Magda Dullemond
Over mij

Magda Dullemond (1980) uit Wolvega is adjunct hoofdredacteur bij Boom uitgevers Nieuwsmedia. In haar vrije tijd mag ze graag koken en zingen.

facebooktwitterlinkedinemail
blog profielfoto
Alle artikelen
Auteur
26-04-2017 om 08:26
Pizza. Zijn er eigenlijk ook mensen die dat níet lekker vinden?! Ik kan het me niet voorstellen.
Auteur
19-04-2017 om 09:23
Zaterdag was het bij ons thuis ‘eerste paasdag’, omdat ik zondag moest werken. Mijn schoonouders hebben bij ons gegeten.
Auteur
12-04-2017 om 08:15
We zijn een weekje weg geweest, dus ik heb maar weinig gebakken en gekookt, de laatste dagen. Maar Pasen komt er aan, en de stemming zit er bij ons thuis al in.
Auteur
05-04-2017 om 08:56
Pannenkoekjes als ontbijt is iets Amerikaans. Veel vet en suiker. Maar met deze yoghurtpannenkoekjes kun je zonder (of met een stuk minder) schuldgevoel ’s ochtends pannenkoekjes eten.
Auteur
29-03-2017 om 08:45
Vorige week ben ik bij een bijeenkomst van de Weight Watchers geweest, samen met mijn zus. Het was gezellig, maar niks voor ons. We waren gemiddeld zo’n 20 jaar jonger dan de andere aanwezigen.
Auteur
24-03-2017 om 12:44
Wolvega - Donkere wolken pakken nog dichter samen boven de Oudheidkamer Weststellingwerf in Wolvega. Na 60 jaar dreigt sluiting nu toch echt waarheid te worden.
Auteur
22-03-2017 om 10:08
Wolvega - Kledingbank ‘t Winkel gaat vanaf 1 april verder onder de vlag van Keiwerkt. Deze nieuwe organisatie is opgericht door Renske, Karin en Menno Krikke van de Kinderkei.
Auteur
15-03-2017 om 08:53
Ik heb een lemon meringue pie gebakken, met daarin zelfgemaakte lemon curd. Dit citroenige Britse goedje wint ook in ons land aan populariteit.
Auteur
08-03-2017 om 08:21
Zelf brood bakken klinkt als veel werk, maar het bestaat vooral uit veel wachten.
Auteur
01-03-2017 om 08:00
Rutger was in 2013 de eerste winnaar van het programma Heel Holland Bakt, van Omroep MAX. Hij heeft inmiddels drie bakboeken uitgegeven. Ik maak regelmatig een recept van zijn website, en zijn...
Auteur
22-02-2017 om 07:21
Soms heb je zo'n week dat je 's avonds al blij bent om íets wat niet uit een snackbar of pizzeria komt op tafel te zetten. Dan maak ik graag quesadillas: een soort tortilla-tosti, met een soepje...
Auteur
15-02-2017 om 11:20
Ja, ik weet het. Valentijn was gisteren. Maar deze red velvet cupcakes met een roomkaastopping zijn ook op andere momenten heel lekker.
Auteur
08-02-2017 om 11:30
Geitenkaas heeft een uitgesproken smaak. Ik vind het zelf vooral lekker in combinatie met honing, of in ieder geval iets zoets.
Auteur
01-02-2017 om 09:52
Heb je een beetje gesmolten chocolade over? Maak er deze vrolijke ‘bark’ (schors) van.
Auteur
25-01-2017 om 09:46
Grote, zachte chocoladekoeken met een paar zoutflakes er bovenop. Volgens Laura van Laura's Bakery zijn ze 'verslavend lekker'.
Auteur
18-01-2017 om 15:30
De havermoutmuffins die ik laatst maakte zonder meel, zijn lekker, maar niet iedereen kan de textuur waarderen. Daarom ben ik gaan zoeken naar een recept mét meel.
Auteur
11-01-2017 om 07:02
Doordat er tijdens de bakclub op mijn werk een heerlijke krentenstol met spijs werd gepresenteerd, heb ik afgelopen weekend een broodpudding gemaakt.
Auteur
05-01-2017 om 08:44
Dus. Atkins en ik zijn 'uit elkaar'. Ik kan geen eieren of kaas meer zien, en bovendien kreeg ik behoorlijk last van maagzuur.
Auteur
24-12-2016 om 08:30
Nee, het is geen tikfout. Ik heb laatst oViebollen gemaakt. Dat zijn oliebollen, maar dan uit de oven. De kritische jury bestond uit manlief, mijn zoontje (2,5) en mijn zwager.
Auteur
12-12-2016 om 12:00
Wolvega - CBS de Wegwijzer doet het enorm goed, volgens een onderzoek dat RTL Nieuws deed. De school scoorde maar liefst een 9, waarmee De Wegwijzer landelijk in de top 10 staat.
Auteur
10-12-2016 om 10:00
'Oeh, ik hou wel van American Cookies', roept collega Egbert als ik mijn confetti sugarcookies uitdeel op de redactie. Het zijn ook echt Amerikaanse koekjes: lekker groot, een beetje zacht en...
Auteur
06-12-2016 om 20:39
Wolvega - Het aantal inbraken in Wolvega is hoog. Vorig jaar waren er in de maanden september tot en met december acht inbraken. Dat zijn er nu al dertien, en de decembermaand is nog maar net...
Auteur
30-11-2016 om 07:09
Het is bijna december! Ik vind deze maand geweldig. Sinterklaas, Kerst: gezelligheid en lekker eten alom. Toen een vriendin mij onlangs een stuk zelfgemaakt 'rocky road' liet proeven, wist ik al...
Auteur
23-11-2016 om 15:00
Na drie-en-een-halve maand (!) zonder bakken met suiker en bloem, en bijna 10 kilo lichter, ben ik in deze gezellige Sinterklaastijd gezwicht: ik heb iets gebakken met basterdsuiker en zelfrijzend...
Auteur
16-11-2016 om 10:00
Als ik van tevoren weet dat ik op een bepaalde dag geen tijd ga hebben om te koken, maak ik soms een ovenschotel. Dat is snel te maken, en snel opgewarmd. Je kunt ze zelfs invriezen.
Auteur
12-11-2016 om 10:35
'Vrouwen drinken ook steeds vaker een biertje', vertelt de bierexpert, tijdens de mini-bierproeverij waar ik afgelopen week bij mocht zijn. Persoonlijk drink ik al een jaar of twintig zo nu en dan...
Auteur
02-11-2016 om 07:00
Op uitnodiging van Maggi - die van de bouillonblokjes - mocht ik vrijdag meedoen aan een kookworkshop in het hoofdkantoor van foodgigant Nestlé.
Auteur
22-10-2016 om 09:14
Wortelcake. Ik ben er dól op, met name op de 'Yummy scrummy carrot cake' van BBC Good Food. Maar ja, dat recept zit bomvol koolhydraten. En laat ik die momenteel vermijden... Er zat maar één...
Auteur
15-10-2016 om 10:02
Al een hele tijd valt het me op hoe vaak er 'smoked paprika' wordt gebruikt in met name Amerikaanse recepten. Afgelopen week heb ik eindelijk een blikje van deze smaakmaker gekocht.
Auteur
03-10-2016 om 10:39
Wolvega - Gezonde, fitte kinderen: dat is het doel van The Daily Mile. Ook op christelijke basisschool De Adelaar in Wolvega doen ze mee aan deze uit Schotland overgewaaide trend.