abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Kleine dorpen

Steun voor opknappen pad naar kerkhof Nijeberkoop

Geplaatst op Sunday 4 April 2010 08:47
mail

NIJEBERKOOP - De gemeente Ooststellingwerf verleent een bijdrage van 6336 euro voor het opknappen van het pad naar het kleine karakteristieke kerkhof in Nijeberkoop. Een zelfde bedrag wordt door de provincie verleend.

In de huidige situatie is het kerkhof in Nijeberkoop slecht bereikbaar. De toegang vanaf de Bovenweg bestaat uit een onverhard graspad dat bij slecht weer bijna niet begaanbaar is. Op een kaart uit 1849 wordt dat historische weggetje nog als Lijkweg aangeduid. Zoals het pad er nu bij ligt, wordt afbreuk gedaan aan de bruikbaarheid van de cultuurhistorische waarde van het kerkhofje. De oude begraafplaats, met daarop een prachtige klokkenstoel, is karakteristiek gelegen in het oude landschap. Daarom heeft de kerkhofcommissie van de protestantse gemeente Olde- en Nijeberkoop het initiatief genomen om het toegangspad te verbeteren. De totale kosten van dat project bedragen 25.343 euro. Daarvan nemen de gemeente en de provincie samen dik 12.600 euro voor hun rekening. Die bijdragen komen uit het budget 'Plattelânsprojekten'. De resterende kosten worden door het kerkbestuur gedekt uit eigen middelen en fondsen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.