abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Kleine dorpen

Freerk en Jantje Bron 75 jaar getrouwd

Geplaatst op dinsdag 27 oktober 2009 15:44
  • Hoog bezoek voor het albasten huwelijkspaar Freerk en Jantje Bron. Links burgemeester van Klaveren, rechts de echtgenote van Commissaris der Koningin Jorritsma en mr. Rienk S. Wegener Sleeswijk, de kamerheer van Hare Majesteit Beatrix. © Hilde Brandsma

pinterestmail

OLDEHOLTWOLDE - Een albasten jubileum in Oldeholtwolde. Vandaag is het precies 75 jaar geleden dat Freerk Bron (97) en Jantje Ernst (93) elkaar het ja-woord gaven.

Met een schare aan nageslacht - het echtpaar kreeg tien kinderen, twintig kleinkinderen en 36 achterkleinkinderen - wordt het feest gevierd. Ook de kamerheer van de Koningin, de echtgenote van commissaris Jorritsma en burgemeester Gerard van Klaveren brachten hen vanochtend de felicitaties. Afgezien van enkele ouderdomskwaaltjes gaat het Freerk en Jantje nog redelijk goed. Met hulp van de kinderen en thuiszorg, wonen ze nog in hun vrijstaande woning aan de Stelweg. Meer te lezen in de Stellingwerf van woensdag 28 oktober.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.