abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Met ingang van de nieuwe dienstregeling in december 2017, komt Wolvega e...
Kleine dorpen

Theo van de Bles tijdelijk uit Provinciale Staten

Geplaatst op woensdag 5 november 2008 15:06
mail

NOORDWOLDE - Theo van de Bles uit Noordwolde heeft wegens ziekte zijn werkzaamheden als lid van Provinciale Staten voor GrienLinks tijdelijk neergelegd.

Retze van der Honing (45) uit Heerenveen neemt zijn plaats in en is woensdagochtend geïnstalleerd. Van de Bles is minimaal acht weken niet actief als Statenlid. De Noordwoldiger was van 1998 tot 2002 wethouder in de gemeente Weststellingwerf. Het is in Provinciale Staten nog niet eerder voorgekomen dat een Statenlid tijdelijk wordt benoemd. De Kieswet biedt daartoe echter wel mogelijkheden als een Statenlid het lidmaatschap niet binnen acht weken zal kunnen hervatten. Voor de fractie van GrienLinks gaat Van der Honing zich bezighouden met portefeuilles zorg, welzijn, cultuur, financiën en economie. Van der Honing werkt als teamleider personeel en organisatie bij Zorggroep Plantein in Joure. Verder is hij eigenaar van Raat personeelsdiensten en freelance webprogrammeur. Eerder was Van der Honing lid van de gemeenteraad van Heerenveen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.