abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Meest gelezen
Kleine dorpen

Eigen smoel voor recreatie Zuidoost Friesland

Geplaatst op vrijdag 5 september 2008 15:45
mail

WOLVEGA - Eigen smoel, imago voor de recreatieve mogelijkheden voor de gemeenten Heerenveen, Oost- en Weststellingwerf, Opsterland en Smallingerland en een hotel en groepsaccommodaties in de omgeving van Bakkeveen. Dat was wat een grote CDA delegatie afgelopen donderdag te horen kreeg van recreatieondernemer Jan Willem Russchen. Russchen ontving een CDA delegatie bestaand uit het CDA bestuur en CDA fractie van de gemeente Opsterland, de helft van de CDA Statenfractie, Wethouder Wietse Kooistra en CDA Tweede Kamerlid Rikus Jager. Het werkbezoek aan recreatiebedrijf de Wâldsang in Bakkeveen maakte onderdeel uit van de rondgang van de CDA Statenfractie langs alle gemeenten in Friesland. Het werkbezoek aan de gemeente Opsterland stond helemaal in het teken van toerisme.

Toerisme in Zuidoost Friesland staat niet primair in het teken van de zeilsport en het merenimago waar Fryslân sterk in is. Toch zijn er ook in Zuid-Oost Friesland veel recreatiemogelijkheden. Fietsen, wandelen, kanovaren, paardrijden, rust en groene ruimte zijn er in overvloed. Wat ontbreekt, is een bijpassend imago. Eigenaar van recreatiebedrijf de Wâldsang in Bakkeveen, Jan Willem Russchen weet erover mee te praten. ‘Kamperen in het groene hart van Friesland‘ dat is het imago dat hij probeert te bewerkstelligen. Afgelopen winter investeerde hij voor ruim een miljoen in zijn bedrijf waar toeristen kunnen kamperen of genieten van een verblijf in een luxe stacaravan. ‘We hebben deze keer vooral boven de grond geïnvesteerd‘, geeft Russchen aan, ‘We wilden de uitstraling van de Wâldsang optimaliseren vooral ook omdat we dit jaar 40 jaar bestaan‘. In de jaren daarvoor is er veel onder de grond geïnvesteerd, zwaardere stroomvoorzieningen, kabeltelevisie en riolering. Ook de opslag van afval is volledig onder de grond gebracht. Het werkbezoek was een initiatief van de CDA Statenfractie. Recreatie staat hoog op de economische agenda van het Friese CDA. Bij de werkbezoeken aan alle Friese gemeenten probeert de CDA Statenfractie bovendien aan te sluiten bij actuele zaken die spelen in betreffende gemeenten. In Opsterland is recreatie en toerisme op dit moment een actueel thema.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.