abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Kleine dorpen

Ni’je Stellingwarver vlagge prissenteerd

Geplaatst op zaterdag 14 april 2012 10:24
  • © Lenus v.d. Broek

pinterestmail

Berkoop - Vanwegens et 40-jaorig jubileum van de Stellingwarver Schrieversronte wodde een ni’je Stellingwarver vlagge prissenteeerd. De ontwarper van die vlagge is Sjoerd Hoogenkamp van Wolvege.

Naodat in 2009 een speciaole Stellingwarver vlagge ontwikkeld was veur et feestelike jaor Stellingwarf 700 - et was doe 700 jaor leden dat de naeme Stellingwarf veur et eerst schriftelik bruukt wodde - , dee blieken dat verscheiden meensken graeg een vergeliekbere vlagge, mar dan uteraord zonder et biezundere 700 jaor tintien, in heur bezit hebben wollen. De ontwarper van die vlagge, Sjoerd Hoogenkamp, het daoromme zien ontwarp van doe wat ommewarkt naor een algemieneren iene. Op de ni’je vlagge bin de beide griffioenen van beide gemienten te zien, mit daoronder de anduding ‘Stellingwarf’. De griffioenen bin ofdrokt in een vermiljoenrooie kleur op een wit vlak. De ni’je vlagge is van een degelike kwaliteit, kost 34,50 en is te koop bi’j de Stellingwarver Schrieversronte in Berkoop.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.