abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
De 52-jarige Ida Klijnstra uit De Blesse is op maandag 23 juni 2008 door...
Op 21 maart 2018 zijn er ook in Weststellingwerf gemeenteraadsverkiezing...
Kleine dorpen

Stichting De Rietnymf zet otter Abby uit

Geplaatst op woensdag 16 augustus 2017 14:33
  • Otteropvang Rietnymf. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Munnekeburen - De doelstelling van Stichting Otteropvang De Rietnymf is om alle dieren die in het opvangcentrum behandeld en verzorgd worden, uiteindelijk weer in hun natuurlijke habitat uit te zetten.

Woensdag kreeg otter Abby haar vrijheid terug. Dit is een vrouwtjesotter van nu bijna een jaar oud. In samenwerking met It Fryske Gea is Abby vanmorgen door Kees Smit en Auke Kuiper van De Rietnymf uitgezet op een plek, waar de aanpassingen qua verkeer al voor de otter zijn gedaan.

Knelpunten voor otter

Er zijn voor de otter nog altijd knelpunten in Fryslân. Niet alleen door het verkeer en aanrijdingen, maar ook door versnippering van de verschillende leefgebieden en de visserij. It Fryske Gea heeft een speciaal Otterfonds opgericht om de bescherming van de otter te stimuleren. Otter Abby maakt een goede kans om hier weer een goede plek te verwerven in de kwetsbare otterpopulatie van Nederland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.