abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Kleine dorpen

Vrijspraak van heling van gestolen caravan

Geplaatst op maandag 11 juni 2018 16:23
  • © BRU/ Niek van der Oord

pinterestmail

De Blesse/Vollenhove - Een inwoner van De Blesse (46) is maandag door politierechter Priscilla Mathey-Bal vrijgesproken van het helen van een gestolen caravan. Degene die de caravan aan de Blessenaar had verkocht, een 42-jarige man uit Vollenhove, werd ook vrijgesproken.

De Blessenaar had de caravan van de man uit Vollenhove gekocht. De zeven meter lange caravan moest dienen als tijdelijk onderkomen, zolang de Blessenaar bezig was met het bouwen van een nieuwe woning. Het was niet de bedoeling dat de caravan de weg op zou gaan. De man had de caravan zonder kenteken en zonder papieren aangeschaft.

Volgens hem had de Vollenhovenaar gezegd dat bij de RDW had gecontroleerd of er een luchtje aan de caravan zat. De Vollenhovenaar bevestigde dat. Hij zei dat hij het chassisnummer had gegoogled en hij had gekeken op Stopheling.nl. Bij de RDW kreeg hij te horen dat het verkrijgen van nieuwe papieren een langdurige procedure was.

Dus had hij daar maar van af gezien. De vraagprijs was niet dermate laag dat hij argwaan kreeg. De politie kwam op een gegeven moment achter het bestaan van de caravan, die bij een broer van de Blessenaar gestald stond. Het bleek dat de caravan al in 2012 in Duitsland was gestolen.

Bij strafbare heling moet een verdachte zich ervan vergewissen dat wat hij aanschaft niet van diefstal afkomstig is. In deze zaak oordeelde de rechter dat beide verdachten hadden gedaan wat redelijkerwijs mogelijk was om te achterhalen of de caravan koosjer was. Beide mannen werden vrijgesproken. De Blessenaar krijgt bovendien de caravan terug.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.