abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Kleine dorpen

De Blesse en Peperga vieren feest

Geplaatst op woensdag 20 juni 2018 09:25
  • © Piet Bosma

pinterestmail

De Blesse/Peperga - Het jaarlijkse dorpsfeest van De Blesse en Peperga komt eraan.

Tijdens het weekend van 22, 23 en 24 juni staan de dorpen weer bol van de feestelijkheden.

Het startschot valt op vrijdagmiddag met activiteiten voor de schoolkinderen. Vanaf 19.00 uur kan iedereen zijn verborgen talenten laten zien op het podium tijdens Got Talent of de Playbackshow.

De zaterdagochtend staat in het teken van de optocht. Onder begeleiding van de Grote Dorus trekt de optocht vanaf 10.30 uur door de versierde straten. ’s Middags kan er gefietst worden door de omgeving of is er voor de ware spoorzoekers een leuke Puzzelrit met genoeg uitdagingen.

De jeugd van 12 tot en met 17 jaar kan na het succes van vorige jaar weer mee doen aan een voetvolley-toernooi. Om 18.30 uur gaat de optocht wederom door het dorp met daarbij bekendmaking van de prijzen. Dat alles wederom onder begeleiding van de Grote Dorus.

Vanaf 21.30 uur spelen er diverse bands. De laatste dag van het dorpsfeest begint om 11.00 uur met een oecumenische tentdienst. De middag staat in het teken van de Dorpsquiz. Daarna is er een Oktoberfestmaaltijd en muziek in de tent.

Er is ook een kermis.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.