abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Kleine dorpen

Piet van der Lende beschrijft historie van de Stellingwerven

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 10:41
  • Piet van der Lende. © Eigen foto

pinterestmail

Spanga - Piet van der Lende heeft een brochure uitgebracht, waarin hij de geschiedenis van de Stellingwerven in vogelvlucht behandelt.

Van der Lende: ‘Voor het administratieve beheer van de website en van mijn archief, waarin zich vele documenten over de geschiedenis van de streek en van mijn familie bevinden, heb ik de stichting Historie Weststellingwerf opgericht. Via deze stichting wordt ook de brochure uitgegeven.’

Belangstelling voor geboortestreek

Van der Lende groeide op in Spanga. ‘Sindsdien heb ik altijd belangstelling gehad voor de geschiedenis van mijn geboortestreek. Zo heb ik de website www.stellingwerven.info opgezet, waar verschillende aspecten van de geschiedenis van de streek worden behandeld.’ In het laatste hoofdstuk behandelt Van der Lende hoe we de geschiedenis van de Stellingwervers kunnen interpreteren. De brochure is binnenkort ook verkrijgbaar op verschillende verkooppunten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.