abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Kleine dorpen

Baggerrace in Oldelamer komt eraan

Geplaatst op Wednesday 18 July 2018 07:24
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Oldelamer - De baggercommissie van Oldelamer organiseert op zaterdag 21 juli de Baggerrace.

Er doen jaarlijks honderden deelnemers aan mee. De aanvang is vanaf 19.00 uur bij dorpshuis 't Griffioentje in Oldelamer. De Baggerrace start om 19.15 uur. Daarin zijn verschilende categorieën opgedeeld, waaronder: Jongens en meisjes van 12 tot en met 15 jaar, de groep van 16 jaar en ouder en de volwassenen van 40 jaar en ouder. Opgave kan tot vrijdag 20 juli 22.00 uur. dat kan via: www.baggerrace.nl. Douchegelegenheid is aanwezig. De weg langs de route is afgesloten voor auto's van 19.00 uur tot 21.30 uur.

De grootste uitdaging tijdens de baggerrace is vanzelfsprekend de bagger. Daar zal het tijdens de race dan ook niet aan ontbreken. De tocht kent natuurlijke- en onnatuurlijke hindernissen, voornamelijk sloten, heuvels en touwbruggen. Onderweg staat een bar, waar bijgepraat kan worden, maar niet te lang, want het is en blijft een wedstrijd.

Krûmelrun

Zaterdagmiddag staat ook in het teken van de eerste krûmelrun. Dat is voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar met minimaal een zwemdiploma A.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.