abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Kleine dorpen

Twan Huys reikt cameraman Ruurd Jelle van der Leij award uit

Geplaatst op donderdag 11 oktober 2018 11:01
  • Cameraman Ruurd Jelle van der Leij en RTL Late Night-presentator Twan Huys. © Gerben van den Hoof

pinterestmail

Nijeholtpade - De documentaire 'Wad: Overleven op de grens van water en land' heeft de Kristallen Film-status behaald. Woensdagavond reikte presentator Twan Huys in de live tv-uitzending van RTL Late Night de Kristallen Film award uit aan cameraman Ruurd Jelle van der Leij.

In het eerste weekend dat de Nederlandse documentaire over het beschermde waddengebied in première ging, trok de film meer dan 10.000 bezoekers. De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. 'Wad: Overleven op de grens van water en land' is de zesde documentaire dit jaar die bekroond werd met een Kristallen Film award.

Film belicht het ecosysteem

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het waddengebied, het enige Nederlandse natuurgebied met de Unesco Werelderfgoed status. Regisseur Ruben Smit en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn natuurfenomenen onder- en bovenwater, in elk jaargetijde. De film belicht het ecosysteem; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond, het grootste roofdier van het wad. Met de nieuwste filmtechnieken, time-lapse, drones, microfotografie en onderwatercamera’s is de waddennatuur vanuit alle perspectieven in beeld gebracht. Wad draait momenteel in 93 filmtheaters.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.