abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Kleine dorpen

Wensen op een doek Cultureel Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân

Geplaatst op zaterdag 3 november 2018 08:28
  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

De Hoeve - Het jaar 2018 mag bijna voorbij zijn, voor Leeuwarden-Fryslân is de laatste maand in geen enkel opzicht een einde, maar juist een begin. In een kunstwerk van Henk Hofstra worden wensen en dromen van bezoekers van de Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân verwerkt. Ook in Weststellingwerf wordt aan dit kunstwerk gewerkt.

Vanaf nu is Fryslân een plek van ambities, waar mensen zich blijvend inzetten. Om samen vanuit nieuwe perspectieven aan de toekomst te werken. Want die ligt in ónze handen.

Toen de Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân begon is er aan mensen gevraagd wat zij in 2018 verwachten. Die vraag wordt nu opnieuw gesteld, alleen dan: wat zijn jullie wensen en dromen voor 2028? Waar moet Fryslân dan staan?

Al die wensen en dromen worden gebundeld en verwerkt in een kunstwerk van Henk Hofstra, dat van 17 tot en met 25 november op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden tentoongesteld wordt.

Ook in Weststellingwerf wordt er aan dit kunstwerk meegewerkt. Op een heel groot doek zijn inmiddels al de eerste wensen geschreven en getekend: variërend van “Laat je hart spreken” tot  “Geen zwerfvuil meer”.

Wilt u ook uw wens, gedachte, plan of droom meegeven? Mail hem naar onderstaand mailadres en de organisatie schrijft hem op het doek. U kunt ook een afspraak maken met regio-ambassadeur Sippe Bron in Wolvega, waar het doek momenteel ligt, om uw wens zelf op te schrijven.. Tel.: 06- 38891925. Mail: bronsippe@hotmail.com

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.