abonneer nu
dossiers
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Kleine dorpen

Willemsoorder Hilbert Duursma (86) onderscheiden

Geplaatst op zondag 6 januari 2019 15:04
  • Hilbert Duursma is onderscheiden met de eremedaille van de vereniging van kerkrentmeesterlijk beheer in de Protestantse kerk in Nederland. De bronzen penning werd uitgereikt door voorzitter Roel Logchies. © eigen foto

pinterestmail

Willemsoord - In de eerste zondagse kerkdienst van 2019 is Hilbert Duursma onderscheiden met de eremedaille van de vereniging van kerkrentmeesterlijk beheer in de Protestantse kerk in Nederland.

De bronzen penning, gevat in een gegraveerd glassculptuur, werd door voorzitter Roel Logchies van de kerkrentmeesters van de kerk in Willemsoord-Peperga/Blesdijke uitgereikt.

In zijn toespraak refereerde hij aan de vele decennia dat de heer Duursma letterlijk en figuurlijk zijn steentje heeft bijgedragen aan de hervormde en later protestantse gemeente van Willemsoord-Peperga/Blesdijke.

Drie maal ambtsdrager in de kerkenraad

Naast drie maal ambtsdrager te zijn geweest in de kerkenraad, hielp hij altijd bij de voorjaarsschoonmaak van de kerk, bij het onderhoud op de begraafplaatsen, rondbrengen van de opnames van de kerkdiensten, bij de kerst- en kerkmarkten, rondbrengen van kerst- en paasgroeten naar ouderen en zieken, loper voor het verjaardagsfonds en het onderhoud aan kerk, pastorie en de erven rondom de gebouwen.

Willemsorde

Hilbert Duursma was in 2013 al onderscheiden door het dorp met de ‘Willemsorde’, de speld van verdienste voor mensen die zich inzetten in Willemsoord. Naast het vele werk dat hij voor de kerk heeft gedaan, zette hij zich ook actief in voor diverse verenigingen en goede doelen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.