abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Kleine dorpen

Jeugd Watermannen heeft spierballen

Geplaatst op dinsdag 5 februari 2019 12:01
  • De Watermannen in actie. © Watermannen

pinterestmail

Renswoude -Touwtrekvereniging De Watermannen uit Oldetrijne behaalde zaterdag goud op het Nederlands kampioenschap touwtrekken. Het kampioenschap indoor touwtrekken vond plaats bij Touwtrekvereniging Lagerweij in Renswoude.

De Watermannen uit Oldetrijne kwamen uit in verschillende klassen. De jeugd van de Watermannen trok duidelijk aan het langste eind en behaalde een gouden plak en een beker.

Vrijdagavond werden alle teams gewogen. Het beoogde gewicht werd door de Watermannen gehaald. In de klasse heren 640 kg was de ploeg uit Oldetrijne dichtbij het ereschavot. Tegen touwtrekvereniging Deinum/Britsum werd om de bronzen medaille gestreden. De tegenstander was net iets sterker. In het tweede blok met zeven deelnemende ploegen streed het jeugdteam van de Watermannen om de eerste plaats.

Nadat de poulefase bleek snel dat de Watermannen hun favorietenrol waar konden maken. Er werd geen punt weggegeven. In de kruisfinales lukte het de ploeg om West-Friesland te verslaan. In de finale wachtte net als vorig jaar het team Heure/Vorden.

Beide trekbeurten leverde een zege op voor de ploeg uit Weststellingwerf. Daarmee was het tweede Nederlands Kampioenschap een feit. De kampioensformatie mag volgend jaar nog één keer in de jeugdklasse uitkomen. Daarna moeten de succesvolle trekkers hun prestaties bij de senioren voortzetten.

In 2020 vindt het Nederlands Kampioenschap indoor touwtrekken plaats in Wolvega. Touwtrekvereniging Watermannen tekent voor de organisatie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.