abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Kleine dorpen

Oldeholtpade buigt zich over dorpsquiz

Geplaatst op woensdag 6 februari 2019 14:02
  • © Rene Wiegmink

  • © Rene Wiegmink

  • © Rene Wiegmink

pinterestmail

Oldeholtpade - Voor het derde jaar op rij werd in Oldeholtpade de dorpsquiz ‘Olpae Kwist’ gespeeld. Twintig teams uit het dorp namen het tegen elkaar op met uitdagende vragen en opdrachten.

De quiz wordt jaarlijks gemaakt door de stichting Olpae Kwist. Ondanks dat er vorig jaar vier teams meer meededen aan de quiz, is de animo groot. Om 19.00 uur zaterdagavond werd vanuit de voetbalkantine van de lokale voetbalvereniging het startsein gegeven. Wim Kemper gaf de aanwezige teamleden de uitleg vertelde dat de lat wederom hoger werd gelegd. Om de tas met vragen en opdrachten in ontvangst te nemen moest één teamlid van elke ploeg een bal door een korf heen gooien. Een opdracht die, zo bleek, makkelijker gezegd was dan gedaan. Wie de bal door de korf gooide kreeg een groene kaart: het bewijs dat je de tas met vragen in ontvangst mocht nemen.

Nadat de tas met opdrachten in ontvangst was genomen, konden de teams op een eigen locatie de vragen beantwoorden. De quiz bestond uit vragen de categorieën heemkunde tot en met topografie en rechten tot en met wiskunde.

Ook moesten de teams bij de Jumbo in Wolvega zoveel mogelijk producten kopen voor een totaal bedrag van maximaal 2,50 euro. Al snel bleek het centenwerk te zijn en ging men aan het rekenen.

De organisatie is er zeker van dat veertig procent van het dorp in beweging was voor de quiz. Op 16 februari volgt de uitslag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.