abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Kleine dorpen

De Bûtenbieners kiest Martijn Doorn als prins

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 17:36
  • De Bûtenbieners met Martijn Doorn als prins in het midden. © Piet Bosma

pinterestmail

Steggerda - Martijn Doorn is de nieuwe prins van caranavalsvereniging De Bûtenbieners in Steggerda. In zalencentrum De Landerije in Steggerda was zaterdagavond het jaarlijkse Prinsenbal, waar de nieuwe prins werd gepresenteerd.

Om 23.11 uur werd de Bûtenbienerslaars de zaal binnengereden. Onder luid applaus stapte Martijn Doorn uit. Mattinus den eerste is zijn officiële carnavalsnaam. Hij gaat het komende seizoen de Bûtenbieners voor. Voordat het 56e seizoen losbarstte, waren er enkele plichtplegingen, waaronder het onderscheiden van de vorige prins Berry den eerste, die de Prinsenonderscheiding kreeg. Ook werd de raad door de president geinstalleerd. Hij hij had lovende woorden voor de scheidende prins. Hij gaf daarna het woord aan de Buutreedner, die verschillende raadsleden en Bûtenbieners uit Steggerda en omstreken op de hak nam en het afgelopen jaar doornam.

Onderscheiding

Achter de buutreedner opa Johannes zat Johan Kroon, geen onbekende in Steggerda en ook voor opa Johannes had de nieuwe prins een onderscheiding. De avond ging in een met nieuwe versiering aangeklede zaal verder met de coverband Signature die tot in de late uurtjes Op 2 en 3 maart gaat het carnaval weer los met op zaterdagavond het grote carnavalsfeest en zondagmiddag de familiedag en op woensdag avond 6 maart haringhappen. Dit alles vindt plaats in zalencentrum de Landerije Pepergaweg 43 te Steggerda.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.