abonneer nu
dossiers
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Met ingang van de nieuwe dienstregeling in december 2017, komt Wolvega e...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Noordwolde

Straf tegen oud-secretaris Olyphia is definitief

Geplaatst op woensdag 7 november 2018 18:31
  • © BRU/ Niek van der Oord

pinterestmail

Noordwolde - De oud-secretaris van voetbalclub Olyphia uit Noordwolde heeft geen gehoor gevonden bij de Hoge Raad. Zijn cassatieberoep is door de Hoge Raad niet-ontvankelijk verklaard.

Dat betekent dat daarmee de uitspraak van het gerechtshof vast staat en dat het Openbaar Ministerie zorgt dat de opgelegde straf wordt uitgevoerd.

Verspreiden van smaadschrift

De oud-secretaris werd wegens het verspreiden van smaadschrift veroordeeld tot een taakstraf van 30 uren. Als hij de taakstraf niet naar behoren verricht moet de man 15 dagen de cel in. Bovendien moet hij oud-voorzitter Hans Oosterveld een schadevergoeding van 1095,59 euro betalen. Mocht de veroordeelde oud-secretaris het geld niet betalen, gaat hij 20 dagen de cel in.

Bedenkelijke mails

De nu tot aan het hoogste gerechtsorgaan veroordeelde Noordwoldiger belaagde de voorzitter van de voetbalclub met bedenkelijke mails en sprak onder een valse naam kwaad van hem. Bij de rechtbank en in hoger beroep bij het gerechtshof verscheen de oud-secretaris niet op de zitting.

Veel impact op oud-voorzitter

Tijdens de zitting in hoger beroep stelde de advocaat-generaal destijds dat de handelswijze van de verdachte veel impact heeft gehad op oud-voorzitter Oosterveld en zijn gezin. Vooral de negatieve uitlatingen die de verdachte op internet heeft gedaan, achtervolgen hem lange tijd. Een te betalen schadevergoeding van in totaal 1095 euro aan de oud-voorzitter achtte ook het gerechtshof op zijn plaats.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.