abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Noordwolde

Petret van de Weke: Winkelcentrum Meulepassage opent

Geplaatst op woensdag 5 december 2018 09:17
  • De Meulepassage wordt geopend. V.l.n.r. eigenaar Roelof Schulting, wethouder Steenbeek, Bea Winters (’t Breiertje handwerken), Harma Groenink en mevr. Munsterman (samen exploitanten van een schoenenwinkel) en Judith Post (kapsalon Eugène en modezaak May and June). © Archief Van Nieuwenhoven

pinterestmail

Noordwolde - Deze maand viert winkelcentrum Meulepassage in Noordwolde zijn dertigjarig bestaan.

Plaatselijk ondernemer Roelof Schulting verbouwde aanvankelijk een pakhuis tot het nieuwe onderkomen van de Centra Supermarkt, die verhuisde vanuit de Hoofdstraat Oost. Exploitanten Berend de Jong, Hafkamp, Louis Wolfgramm, Jan de Boer en (nu nog) Hasker de Jong waren daar de exploitanten.

Na de komst van de Centra Supermarkt naar dat pand tegenover de molen, breidde Schulting de winkelruimte langs de Industriestraat en (achter) aan het latere Manauplein flink uit. De ruime passage van voor naar achteren werd Meulepassage genoemd.

Wethouder Klaas Steenbeek van Weststellingwerf mocht de opening verrichten. Muziekvereniging De Woudklank verhoogde de feestvreugde. Op de foto v.l.n.r. eigenaar Roelof Schulting, wethouder Steenbeek, Bea Winters (’t Breiertje handwerken) Harma Groenink en mevr. Munsterman (samen exploitanten van een schoenenwinkel) en Judith Post (kapsalon Eugène en modezaak May and June).

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.