abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Noordwolde

Leerlingen Vensterschool maken kennis met handicap en sport

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 11:19
  • Op schoolde De Lamer maakten eerder de kinderen kennis met rolstoelbasketbal. © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde - Groep 7 en 8 van de Vensterschool doet mee aan een clinic (S)Cool on Wheels. Een van de docenten van Sport Fryslân vertelt in de klas hoe hij in een (sport)rolstoel terechtkwam en wat zijn ambities zijn.

Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten: zij leren omgaan met de rolstoel en gaan basketballen. De theorie- en praktijkles zijn op maandag 10 december.

Het omgaan met mensen met een handicap roept bij leerlingen in het basisonderwijs regelmatig gevoelens van onwennigheid en onwetendheid op. (S)cool on Wheels maakt leerlingen bekend en vertrouwd met de handicap en sport. Door de clinic krijgen kinderen meer begrip voor mensen met een handicap.

Het project (S)Cool on Wheels is een initiatief van Fonds Gehandicaptensport. De coördinatie is afgestemd door Sport Fryslân met financiering van Fonds Gehandicaptensport.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.