abonneer nu
dossiers
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De 52-jarige Ida Klijnstra uit De Blesse is op maandag 23 juni 2008 door...
Op 21 maart 2018 zijn er ook in Weststellingwerf gemeenteraadsverkiezing...
Regio

GroenLinks wil met NS om tafel over 'verslechtering treinverbinding'

Geplaatst op vrijdag 12 januari 2018 18:15
  • Station Wolvega. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Regio - GroenLinks heeft de directie van de NS uitgenodigd om in Akkrum te komen praten over aanpassing van de dienstregeling tussen Zwolle en Leeuwarden.

Sinds 10 december laat de NS de treinen tussen Leeuwarden en Zwolle niet meer stoppen in Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega. De reistijd voor de inwoners van deze plaatsen neemt daardoor toe: naar Zwolle met tien minuten en naar steden ná Zwolle met maar liefst negentien minuten. Bovendien is het niet meer mogelijk om naar Zwolle of Schiphol te reizen zonder in elk geval één of twee keer over te stappen.

Fractievoorzitter Gerrie Rozema van GroenLinks Heerenveen: 'Voor scholieren, forensen, toeristen en nog veel meer mensen is dit een flinke verslechtering van de treinverbinding. Voor de leefbaarheid van onze dorpen en om deze aantrekkelijk te maken om zich hier te vestigen is goed openbaar vervoer een vereiste. Bovendien wordt het reizen per openbaar vervoer zo ontmoedigd in plaats van gestimuleerd. Wij begrijpen dan ook niet dat de Gedeputeerde Staten dit onzalige plan hebben laten doorgaan'.

Online petitie

Samen met GroenLinks Weststellingwerf, PAL GroenLinks (Leeuwarden) en de Provinciale Statenfractie GrienLinks heeft GroenLinks Heerenveen een online petitie opgezet voor het herstel van een rechtstreekse treinverbinding vanuit Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega naar Zwolle. Deze is al door meer dan 3650 mensen ondertekend.

Voorzitter Retze van der Honing van de Friese Statenfractie GrienLinks: 'Vanwege de belangen van al deze mensen willen wij graag met de NS praten over de mogelijkheden om de treinverbinding tussen deze dorpen en Zwolle en de Randstad te herstellen. De provincie heeft tenslotte 1,5 miljoen uitgetrokken voor het verbeteren van de treinverbindingen in Friesland, niet voor het verslechteren ervan'.

De online petitie 'Herstel goede treinverbinding Grou-Jirnsum, Akkrum en Wolvega' kan nog ondertekend worden tot 24 januari.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.