abonneer nu
 
...
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
...
...
Regio

Dit worden de nieuwe wethouders

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 20:05
  • © Lourens Looijenga

mail

Oosterwolde - Jouke Jongsma, Esther Verhagen (beiden OoststellingwerfsBelang), Fimke Hijlkema (PvdA) en de in Weststellingwerf woonachtige Marcel Bos (CDA) worden de nieuwe wethouders van Ooststellingwerf.

Verhagen gaat als parttime wethouder aan de slag. De gesprekken van OoststellingwerfsBelang met de PvdA en het CDA hebben geleid tot het vormen van een coalitie en een college van die drie partijen. Er is een coalitieprogramma opgesteld dat onder andere de werkwijze, de ambities en de bestuursstijl omschrijft

Raadsprogramma vertalen

De basis van het handelen van het nieuwe college is het door de gehele raad opgestelde raadsprogramma dat in de raadsvergadering van 22 mei wordt vastgesteld. Het nieuwe college krijgt vervolgens de opdracht het raadsprogramma te vertalen in een uitvoeringsprogramma wat weer aan de raad wordt aangeboden om te worden vastgesteld.

In de raadsvergadering van 22 mei worden de beoogde wethouders voorgedragen. In totaal bestaat de formatie van de wethouders uit 3,7 fte.  

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
16 Mei 2018 10:31
J. Smit
Toch wel verrassend en een evenwichtige (samenstelling) man - vrouw verhouding. Een betrekkelijk jong team, maar veelbelovend. De komende jren staan er veel uitdagingen te wachten: strukturele werkgelegenheid blijft het belangrijkste, maar ook een moderne duurzame infra structuur. Werkgelegenheid voor jongeren met een beperking verdient m.i. snelle en een hoogkwalitatieve aanpak en uitkomst na 4 jaren willen we kunnen spreken van een talentvol, sociaal economisch bestuur. De lokale overheid moet daarbij als werkgever het model zijn. Ik ben niet pessimistisch.
jan smit
profielfoto
16 Mei 2018 14:12
Wim Hofstra
Iedereen veel succes gewenst de komende jaren ,zie het wel zitten met deze mensen .
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...