abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Regio

Droneteam helpt mee in Wateren

Geplaatst op donderdag 9 augustus 2018 11:04
Laatste wijziging: 9 augustus 2018 14:34
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Wateren – Het droneteam Argus van het brandweerkorps in de regio Twente kijkt vanuit de lucht met een warmtebeeldcamera rond op de plek van de brand in Wateren. Ze willen zo met een warmtebeeldcamera de ‘hotspots’ beter in kaart brengen.

Dan zie je precies waar nog plekken zijn waar de temperatuur boven de 100 graden is. De beelden die gemaakt worden zijn alleen live te zien voor de brandweer.

Al sinds 2013 wordt er in Twente met een drone geëxperimenteerd. Volgens de brandweer zijn de mogelijkheden legio: denk aan het in kaart brengen van grote branden en het signaleren van branduitbreiding, het opsporen van slachtoffers in water of onder ijs of het krijgen van overzicht bij grote verkeersongevallen. Het is dus de toekomst, een basisonderdeel van het brandweerwerk, al is het nu voor korpsen lastig te voldoen aan wet- en regelgeving en aan opleidingseisen.

De ‘handcrew’ uit Overijssel is sinds 5.45 uur vanochtend samen met brandweerlieden uit de omgeving weer aan het nablussen. De hoop is dat aan het eind van de dag de inzet kan worden beëindigd. Een gespecialiseerd team van de brandweer doet daarna onderzoek naar de oorzaak van de brand. Dat is het landelijk natuurbranden onderzoeksteam. De politie heeft geen reden te vermoeden dat de brand is aangestoken. Maar zelfs een stukje glas kan al de oorzaak zijn geweest.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.