abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Regio

Begin Parkbossen Kunstroute is er

Geplaatst op woensdag 10 oktober 2018 15:48
  • Het heropende pad is een kilometer lang. © Rens Hooyenga

pinterestmail

Oldeberkoop - Als onderdeel van de permanente kunstroute die in 2020 in de parkbossen gerealiseerd moet zijn, werd het wandelpad van het Kamphuis naar het Sterrebosch in Oldeberkoop heropend.

Zo’n zestig mensen waren op de openingshandeling afgekomen die verricht werd door twee vrijwilligers van de bosploeg in Oldeberkoop, Ron Bood en Ronald de Jong, in aanwezigheid van wethouder Jouke Jongsma.

Onderdeel van grotere route

‘Het was een leuke opening en het was mooi weer. Het pad is een kilometer lang, een klein rondje, maar het wordt onderdeel van een grotere route’, zegt Esther Veenhouwer, voorzitter van Plaatselijk Belang Oldeberkoop. In Oldeberkoop zijn verschillende cultuur historische bossen. Een paar jaar geleden werd het idee geboren deze parkbossen inclusief de eeuwenoude lanen in ere te herstellen en als decor te gebruiken voor een te ontwikkelen permanente kunstroute rond Oldeberkoop. De Parkbossen Kunstroute.

Routebeschrijving en een app

Het opknappen van de bossen door vrijwilligers gaat waarschijnlijk tot en met volgend jaar duren. Om de bossen in oude staat te herstellen moesten paadjes zichtbaar gemaakt worden. Hiervoor is veel gesnoeid. Tientallen vrijwilligers zijn in de weer geweest om het net heropende wandelpad te herstellen. ‘Dit pad van het Kamphuis naar Sterrebosch is een graspad. Je moet bij het Kamphuis starten om de route te vinden. Later komen er een routebeschrijving en een app.’

Op het pad mag alleen gewandeld worden. Het is niet de bedoeling om eroverheen te fietsen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.