abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Regio

Elsloo herdenkt op tweede lichtjesavond

Geplaatst op woensdag 14 november 2018 08:38
  • © Hendrik Betten

pinterestmail

Eslsloo - Na het overweldigende succes van vorig jaar wordt er door het beheer van de begraafplaats Elsloo, in samenwerking met de begravenisverenging Elsloo en de kerkenraad van de Nederlands Hervormde Kerk, dit jaar weer een “lichtjesavond” georganiseerd.

Deze wordt op vrijdag 16 november op en rond de begraafplaats achter de dorpskerk gehouden. Met glazen potten met waxinelichtjes, vuurkorven een verlichting op de centrale rode treurwilg midden op de begraafplaats zal de verlichting op gepaste wijze worden beperkt.

De bijeenkomst is bedoeld om samen te herdenken en om troost te geven aan alle mensen die hun dierbare(n) missen. Ook wanneer een dierbare elders is begraven, bijgezet of uitgestrooid is. Er is gelegenheid voor het aansteken van een kaarsje, beschikbaar gesteld door de organisatie. Voor het kunnen aansteken van een kaarsje als het inrichten van een centrale herdenkplek zorgt de gezamenlijke organisatie ook. Daarnaast is er ruimte en tijd bij ’t Karkehuus gecreëerd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Het stijlvol gedenken trok vorig jaar, toen de avond voor het eerst in Elsloo werd georganiseerd, een kleine zestig belangstellenden. De avond voorzag duidelijk in de behoefte om op zo’n gezamenlijke gedenkavond, zoals “lichtjesavond” bedoeld is, met stilte momenten van bezinning en op gepaste wijze een grafkaars te plaatsen.

De bijeenkomst in Elsloo op vrijdag 16 november is van 19.00 tot 0.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.