abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Regio

Concordia gaat weer naar een concours

Geplaatst op donderdag 8 november 2018 14:43
  • © Rens Hooyenga

pinterestmail

Elsloo - Na jaren doet Concordia weer mee aan een muziekconcours voor fanfareorkesten. Zaterdag 17 november komt de muziekvereniging uit Elsloo in de grote zaal van schouwburg De Lawei in Drachten in actie.

Volgens voorzitter Richard de Vos probeert de vereniging muzikaal weer vooruit te komen.

Divisie

‘Het is een stip op de horizon waar we naar toe werken en gelijkertijd weer een uitdaging om qua niveau vooruit te komen.’ De vereniging begint in de vijfde divisie.

Dirigent

Nadat in het voorjaar door de bijna dertig leden van de muziekvereniging werd besloten weer eens aan een concours deel te nemen en zij aan de hand van de nieuwe dirigent Johan Hager werd meegenomen om het afgelopen half jaar daarvoor te benutten is het enthousiasme alleen maar gegroeid, volgens De Vos.

Met een sterk programma op het Bert Haanstra fanfareconcours in Diever in het achterhoofd en een goed verzorgd muzikaal optreden dat precies bij de muziekvereniging Concordia paste, werd de samenhang binnen de vereniging sinds juni alleen maar groter.

Inzet

Met veel inzet en extra repetities werd na de zomervakantie de draad weer opgepakt om de werken in te studeren. Sinds die tijd zijn ervoor dit concours de afgelopen tweeëneenhalve maand drie muziekwerken ingestudeerd. Als inspeelwerk wordt de koraal ‘Sanctus’ gespeeld, waarna de twee verplichte werken ‘Hildenburg’ en ‘Nordic Suite’ zullen worden uitgevoerd.

Komende zaterdag benut de vereniging het Federatiezaalfestival Ooststellingwerf nog, om de puntjes op de ‘i’ te zetten om zo beslagen ten ijs te komen in Drachten.

Concordia is in De Lawei om 14.00 uur aan de beurt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.