abonneer nu
dossiers
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Regio

Wampex viert vanavond jubileum

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 14:41
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Vledder - Liefst 540 sportievelingen verdeeld over 90 teams verschijnen vanavond en vannacht aan de start van de Wampex Vledder. Het is de 30e keer dat deze nachtelijke tocht vol hindernissen plaatsvindt.

De deelnemers kunnen rekenen op een zwaar parcours. Door regen in de afgelopen dagen zijn veel bospaden en landerijen zwaar te begaan. Bovendien daalt de temperatuur richting het vriespunt. In ieder geval belooft de 30e Wampex Vledder een bijzondere tocht te worden met zowel weer nieuwe uitdagingen, maar ook terugblikken op 30 jaar Wampex.

Eén ding is zeker de deelnemers moeten weer volop aan de bak in deze zeer gevarieerde editie.Ook dit jaar kent de Wampex weer een internationaal tintje. Polen maken weer de verre reis naar Vledder om de avontuurlijke nachtelijke beleving te ervaren.

Samen doen

De Wampex is een tocht van ongeveer 30 kilometer die in een team van 5 à 6 personen volbracht moet worden. De teamleden hebben elkaar daarbij keihard nodig, want het komt aan op puzzelen, doorzettingsvermogen, behendigheid en kracht. De eerste deelnemers zijn al om 17.00 uur gestart bij de brandweerkazerne in Vledder.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.