abonneer nu
Wolvega

't Tempeltje komt nog een keer tot leven

Geplaatst op zondag 10 mei 2009 12:46
  • De eerste dvd/cd wordt door Jacob van der Galiën uitgereikt aan Andries Bosscha (links). © Lenus van der Broek

pinterestmail

WOLVEGA - Halverwege de jaren zestig waren er jongeren die graag een eigen plek wilden hebben in Wolvega. Bij de familie Bosscha aan de Van Harenstraat werd dat in het pakhuis gevonden door Andries en Albert Bosscha. De locatie kreeg de naam Genottempel (in de volksmond 't Tempeltje'). Daar werden vele popavonden, drive-inn's, de popmusical Crazy Lex en het Tukkelfestijn georganiseerd. Ook de fanclub van de bekende band Art461/Canyon, genaamd Club 461, werd daar opgericht.

In Hotel Holland Inn in Wolvega werd zaterdag een reünie gehouden, georganiseerd Elly van der Kooy, Suze Leerling, Gerard van den Hout en Andries Bosscha. Op deze ontmoeting kwamen ruim zestig mensen op af, waaronder de bekende musicus John Eskes. Tijdens deze bijeenkomst reikte Jaap van der Galiën, de producent van de eerste dvd en cd van de geschiedenis van de band Art461/Canyon uit aan Andries Bosscha. Op de dvd en cd staan ongeveer 200 foto's, slideshows en filmfragmenten van het reünieconcert in 1991. Voor en na het buffet speelde de band Scratch-N-Sniff. Uiteraard werden weer vele herinneringen opgehaald en met belangstelling de oude foto's en krantenartikelen bekeken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.