abonneer nu
Wolvega

Gunter Demnig legt Stolpersteine in Wolvega

Geplaatst op maandag 7 april 2014 18:31
Laatste wijziging: 7 april 2014 19:39
  • Stolpersteine in Wolvega © BRU/ Jelleke Bouma

  • STW Wolvega: Kunstenaar Gunter Demmig legt Stolpersteine in Wolvega. De nazaten van de familie Mendels kijken al fotograferend toe. Foto Piet Bosma © Archief Piet Bosma

  • Stolpersteine in Wolvega © BRU/ Jelleke Bouma

pinterestmail

Wolvega - De Duitse kunstenaar Gunter Demnig heeft eind van de middag vijf Stolpersteine gelegd in Wolvega. De gedenkstenen zijn gelegd aan de Helomalaan en Hoofdstraat West, vanwaar in de Tweede Wereldoorlog de families Mendels werden gedeporteerd.

Twee nazaten van de familie Mendels waren bij het leggen de Stolpersteine (struikelstenen) aanwezig, broer en zus Hetty en Hans Mendels uit Apeldoorn. De omgebracht Emmanuël die aan de Helomalaan woonde en Hendrica en Levi die aan de Hoofdstraat West woonden, waren broers en zus van hun grootvader. Hun grootvader is de enige van het zeven kinderen tellende gezin dat de oorlog heeft overleefd. 

Het laten plaatsen van de Stolpersteine in Wolvega was een initiatief van Jaap Koen Bijma en Martie Veldhuizen uit Wolvega en is ondersteund door Frans Wuijts van Stichting de Grijpvogel in Nijeberkoop.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.