abonneer nu
 
Wolvega

Wolvega haakt mee aan enorme deken

Geplaatst op vrijdag 22 september 2017 19:36
  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

mail

Wolvega - Bibliotheek Wolvega haakte in op het initiatief om de grootste gehaakte deken ter wereld te maken. Vrijdagmiddag was de start van dit Friese haakproject.

Belangstellenden waren welkom om kennis te maken met dit project in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018. Eén van de initiatiefnemers was aanwezig om de haaksters op weg te helpen.

Vijf voetbalvelden

Wolvega haakt mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden. Daarmee hoopt Fryslân in 2018 het Guinness Book of Records te halen. Er wordt gestart met het haken van zoveel mogelijk zogenaamde granny squares van 10 bij 10 centimeter. Deze worden vervolgens tot dekens van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt.

Samenwerking

In 2018 worden al die dekens aan elkaar gekoppeld tot één hele grote deken. Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt. Deze dekens worden geschonken aan mensen overal ter wereld die ze hard nodig hebben.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...