abonneer nu
Wolvega

Reddingsbrigade Weststellingwerf verliest functie in Nationale Reddingsvloot

Geplaatst op maandag 12 februari 2018 15:20
  • © Reddingsbrigade Weststellingwerf

pinterestmail

Wolvega - Reddingsbrigade Weststellingwerf verliest na meer dan 8 jaar haar functie in Nationale Reddingsvloot.

Na het besluit in 2017 van de veiligheidsregio Fryslân om taken voor de NRV (Nationale Reddingsvloot) door de brandweer over te laten nemen is het doek gevallen voor de NRV eenheden van de Reddingsbrigades in Fryslân. Alleen Reddingsbrigade Drachten heeft een alternatief gevonden voor behoud van de eenheid.

Voor Weststellingwerf is helaas het directe gevolg dat de Tinn-Silver (snelle boot) per 8 februari terug is genomen door Reddingsbrigade Nederland. De Tinn-Silver is in 2016 gekomen als vervanger voor de vlet (Standaard Reddingseenheid). Naast de NRV oefeningen is de Tinn-Silver onder andere ingezet bij evenementen zoals de Landelijke Sinterklaas intocht in Dokkum. 

Dat de eenheid op deze manier wordt wegbezuinigd komt hard aan bij het team. Het team Waterhulpverlening van Reddingsbrigade Weststellingwerf bestaat uit 10 actieve vrijwilligers. Zij bekostigen hun eigen opleiding om zich vrijwillig in te zetten voor bewaking van (water)evenementen en grootschalige calamiteiten. 

Reddingsbrigade Weststellingwerf zal zich in blijven zetten bij evenementen, opleiden van nieuwe redders en indien mogelijk landelijke oefeningen. Op dit moment zonder inzet van de eigen snelle boot, maar met een reddingsvlet die onder meer gebruikt wordt voor opleiding. Daarnaast wordt er, ondanks het wegvallen van de NRV eenheden, samengewerkt met de andere Friese brigades om het gemis van de snelle boot op te vangen. Ondertussen wordt er lokaal en via Reddingsbrigade Nederland gezocht naar de mogelijkheden om een snelle eenheid in Weststellingwerf te herplaatsen. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.