abonneer nu
Wolvega

Raadsfracties ontvangen financiële bijdrage voor partij

Geplaatst op dinsdag 13 februari 2018 08:06
  • De gemeentelijke raadsfracties ontvangen vanaf de nieuwe raadsperiode een financiële bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor het functioneren van de fractie. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega – De gemeentelijke raadsfracties ontvangen vanaf de nieuwe raadsperiode een financiële bijdrage als tegemoetkoming in de kosten voor het functioneren van de fractie.

Deze bijdrage bestaat uit een vast deel van 750 euro voor elke fractie. Daarnaast ontvangt elke fractie een bedrag van 250 euro per fractielid. Deze regeling ligt ten grondslag aan uitspraak van de bestuursrechter.

Bij afsplitsing van een fractie ontvangt de betreffende lijst of groep een bedrag van 250 euro per jaar per aangesloten raadslid, met dien verstande dat de bijdrage wordt verstrekt met ingang van de maand april, volgend op het moment van afsplitsing van de fractie. De bijdrage mag uitsluitend worden besteed ter versterking van de volksvertegenwoordigende, kaderstellende en controlerende rol.

Amendement

De bijdrage mag niet gebruikt worden ter bekostiging van onder meer, giften, (her-) verkiezing van raadsleden en reiskosten. In de raadsvergadering van 5 maart aanstaande wordt dit punt als verordening aan de orde gesteld. Tijdens de commissievergadering werden nog enkele inhoudelijke punten besproken. De fracties van CDA en PvdA zullen op 5 maart nog een amendement indienen. Het gaat vooral om te komen tot een eenvoudige regeling. Kosten voor bijvoorbeeld het volgen van een cursus kan uit een dergelijke vergoeding betaald worden. Wel moet verantwoording worden afgelegd.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.