abonneer nu
Wolvega

Campers zijn drie dagen welkom bij Driewegsluis

Geplaatst op Monday 12 February 2018 22:11
  • © Michiel Kolle

pinterestmail

Wolvega – De gemeenteraad heeft een verordening vastgesteld voor de nieuwe camperkampeerplaats op een gebakend gedeelte van de openbare weg bij de passantenhaven Driewegsluis. Kort voor de start van het hoogseizoen 2017 zijn daar vier camperplaatsen gerealiseerd.

Een camper mag er ten hoogste drie etmalen achtereen staan en dat kost dan tien euro per nacht, inclusief toeristenbelasting. Volgens wethouder Frans Kloosterman is voor drie etmalen gekozen om te zorgen voor doorstroming, want doorrijden hoort volgens hem ook bij het gedrag van camperaars. Voor toeristen waren daar al basisvoorzieningen als stroom, water en sanitair aangelegd.

Pleziervaartuigen

Na het niet verlengen van het contract met de Stichting Waterrecreatie Steenwijkerland heeft de gemeente het beheer van het gebied Driewegsluis ter hand genomen. Met oog op het verder verbeteren van het beheer worden passanten ook dit jaar vragen gesteld. Voor boten die in de haven of aan het eiland verblijven wordt per dag €1,20 liggeld in rekening gebracht. Maar als pleziervaartuigen slechts aanleggen om inkopen te doen of te eten dan mag de havenmeester van het innen van liggeld af zien. Ook die verordening krijgt steun van de gemeenteraad.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.