abonneer nu
Wolvega

Lijsttrekkers GroenLinks in de bres voor meer vrouwen in raad en bestuur

Geplaatst op maandag 12 maart 2018 07:40
  • © Eigen foto

pinterestmail

Wolvega - Friese vrouwelijke lijsttrekkers voor GroenLinks doen een gezamenlijke oproep om vrouwen te steunen om verkozen te worden in de gemeenteraad.

Deze oproep vond plaats bij het Koetshuis van Lauswolt in Beetsterzwaag. Dit is de plek waar in 2007 een groep mannen zich terugtrok om een kabinet te vormen.

Slechts 28% van alle raadsleden is vrouw. De vrouwen van GroenLinks vinden dat te weinig. 'De volksvertegenwoordiging zou meer een afspiegeling van de hedendaagse maatschappij kunnen zijn en dat begint met een gelijkere vrouw-manverhouding in de raad maar ook in het gemeentebestuur.'

Gerrie Rozema (Heerenveen), Tjitske Veenstra (Achtkarspelen), Stephanie Geurtz (Harlingen), Elske Beintema (Opsterland), Marlene Postma (Weststellingwerf) en Brigitta Scheepsma (Tytsjerksteradiel) willen hier aandacht voor vragen en ervoor zorgen dat de verhouding vrouw-man gelijkwaardiger wordt. De GroenLinksers wijzen erop dat het bij de Tweede Kamerverkiezingen van afgelopen jaar ook gelukt is om via voorkeurstemmen meer vrouwen in het parlement te krijgen. Het Koetshuis bij Lauswolt is volgens de vrouwen van GroenLinks klaar voor een kabinetsformatie met een vrouwelijke minister-president.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.