abonneer nu
Wolvega

Elise Ziel is de voorleeskampioen van Weststellingwerf

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 07:30
  • Winnares Elise Ziel leest voor. © Lenus van der Broek

pinterestmail

Oldetrijne - Onder aanmoediging van ruim zestig toeschouwers werd Elise Ziel van OBS De Lantscheene uit Oldetrijne maandag voorleeskampioen van Weststellingwerf.

Zij las een fragment voor uit het boek Maisa de dappere Arabier van Christine Linneweever. Volgens de jury had zij een goede introductie en een goed afgerond gekozen fragment, las duidelijk voor, had goed contact met het publiek en de jury en kon het publiek goed boeien door de spanning in het verhaal goed te brengen. Elise gaat Weststellingwerf vertegenwoordigen op 10 april, in Gorredijk, tijdens het provinciale kampioenschap.

De tekst gaat verder na de foto.

  • gallerij afbeelding

    Alle finalisten. © Lenus van der Broek

Samen met nog zeven andere finalisten ging Elise op 12 maart, in de bibliotheek van Wolvega, de strijd om dit kampioenschap aan. Alle finalisten lazen een fragment uit een door hen zelf uitgekozen boek voor en werden daarop beoordeeld door een jury, bestaande uit wethouder Frans Kloosterman, die burgemeester André van de Nadort verving in verband met ziekte, Jorine Janssen, voorzitter Raad van Toezicht BZOF en Marian Dirksma, oud leerkracht.

Na een zwaar overleg kwam de jury met de verlossende uitslag. Elise Ziel werd eerste, Mallika Guptar van CBS De Adelaar werd tweede met een fragment uit Oma Jojo en de monsterclub van Monique van der Zanden, en Arwin Tel van OBS De Striepe werd  derde. Hij las voor uit Dummie de Mummie en de gouden scarabee van Tosca Menten.

De tekst gaat verder na de foto.

  • gallerij afbeelding

    V.l.n.r. Mallika Guptar (2e), Elise Ziel (1e), Arwin Tel (3e). © Lenus van der Broek

Tijdens het juryberaad vermaakte goochelaar Minze Dijksma het publiek dat, zoals elk jaar, weer erg genoot van de goochelkunsten. Ook de presentatie van de avond, die georganiseerd werd door de bibliotheek, was in handen van Dijksma. Alle finalisten ontvingen een boek en een oorkonde voor deelname aan de finale van de voorleeswedstrijd in Weststellingwerf. De drie winnaars ontvingen daarnaast nog een boekenbon en de kampioen kreeg bovendien nog een tablet-tas.

 

 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.