abonneer nu
Wolvega

Bos volgt Kloosterman niet op

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 14:16
  • © CDA Weststellingwerf

pinterestmail

Wolvega - Wethouder Frans Kloosterman wordt geen plaats gegund in het nieuwe college in Weststellingwerf. Wie zijn plaats namens het CDA inneemt, is nog niet openbaar gemaakt door de betrokken partijen. De nieuwe CDA-wethouder in Weststellingwerf komt mogelijk van buitenaf.

Overigens moet ook nog blijken wie namens Weststellingwerfs Belang wethouder wordt. Een van de kandidaten lijkt lijsttrekker Mariska Rikkers. Wolvegaster Marcel Bos, raadslid in Weststellingwerf, volgt zijn partijgenoot Frans Kloosterman in elk geval niet op. Over een week (op 22 mei) wordt hij in Ooststellingwerf benoemd tot wethouder.

In de buurgemeente gaat Marcel Bos zich ondermeer bekommeren om financiën, Venekoten- Centrum, landbouw, werkgelegenheid, arbeidsmarkt, economische zaken, sociale zekerheid, sociale werkvoorziening, glasvezel en handhaving.

OoststellingwerfsBelang, dat bij de afgelopen verkiezingen als duidelijke winnaar uit de (stem)bus kwam en twee wethouders levert, heeft overigens liever geen wethouder van buiten de gemeente. De partij verwacht dan ook dat Bos gaat verhuizen naar Ooststellingwerf. Bos is dat de eerste jaren zeker nog niet van plan.

Het coalitieprogramma in Ooststellingwerf is inmiddels ook klaar. Het telt zeven kantjes en heet ‘Saemen an de slag.’ De Nederlandse vertaling staat overigens beduidend groter op de omslag dan de Nederlandse vertaling. De titel staat er ook op in het Fries.

Over de bestuursstijl wordt gezegd dat het college faciliterend is en bij grote projecten de regie in handen heeft. De basis van het handelen van het nieuwe college is het door de hele raad opgestelde raadsprogramma dat in de raadsvergadering van 22 mei wordt vastgesteld.Het nieuwe college krijgt vervolgens de opdracht het raadsprogramma te vertalen in een uitvoeringsprogramma wat weer aan de raad wordt aangeboden om te worden vastgesteld.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.