abonneer nu
Wolvega

Gerard van Klaveren waarnemend burgemeester op Ameland

Geplaatst op dinsdag 10 juli 2018 17:32
  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega - Gerard van Klaveren is dinsdagmiddag door commissaris van de Koning Brok beëdigd tot waarnemend burgemeester van Ameland.

De benoeming geldt voor een periode van anderhalf jaar. VVD'er Van Klaveren (67) was eerder twaalf jaar burgemeester van Weststellingwerf en daarvoor acht jaar gedeputeerde.

De benoeming krijgt de steun van een delegatie van de gemeenteraad, die voorafgaande aan de beëdiging sprak met de nieuwe burgemeester. De kandidaat was voorgedragen door Brok, die eerder uit de gemeenteraad een korte profielschets had meegekregen.

In mei had Brok met de raad afgesproken dat de belangrijkste taak van de waarnemend burgemeester is om te zorgen voor politieke stabiliteit op het eiland. De afgelopen raadsperiode ontbrak het daar aan. Eind volgend jaar rapporteert Van Klaveren of er sprake is van politieke rust op het eiland. Pas als dat het geval is, start de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester.

Van Klaveren volgt Albert de Hoop op, die vrijdag na twaalf jaar en twee voltooide ambtsperiodes afscheid nam als burgemeester van Ameland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.