abonneer nu
Wolvega

Home Center rekent op drukte bij recordpoging

Geplaatst op woensdag 11 juli 2018 18:28
  • © Gerrit Jan Prakken

pinterestmail

Wolvega - ‘Heel uniek is dit’, zegt Piet Kapenga over de recordpoging die vrijdag bij Homecenter plaatsvindt.

Hij verwacht tachtig elektrische auto’s en 28 e-bikes bij zijn bedrijf, waar vorig jaar door de selectiespelers van Sc Heerenveen 72 oplaadpunten in gebruik werden genomen. Kapenga nam samen met GroenLeven het initiatief van een zonnedak met 15.000 zonnepanelen op Home Center. Er wordt bijna 4 megawatt aan duurzame stroom opgewekt.

Stroom voor elektrische auto's

De stroom wordt voor een deel door de woonboulevard zelf gebruikt. Een ander deel wordt beschikbaar gesteld aan klanten die hun elektrische auto of E-bike gratis kunnen opladen. Er zijn 72 oplaadpunten voor elektrische auto’s aanwezig. Voor E-bikes zijn in totaal 44 oplaadpunten beschikbaar. Het grootste deel van de stroom wordt aan het net teruggeleverd. Kapenga verwacht vrijdag een paar 100 mensen bij de recordpoging. ‘Er komt een terrras met gratis eten en drinken. Ik hoop dat er ook veel mensen uit Wolvega komen.’ 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.