abonneer nu
Wolvega

Waarom zijn pubers aan hun mobiele telefoon vastgekit?

Geplaatst op donderdag 8 november 2018 13:33
  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega - Onder de naam Publiekscollege houden Terra en Comprix avonden voor ouders, leerkrachten en overige belangstellenden. Avonden met een specifiek thema waarbij een presentatie wordt gegeven door een expert.

Na orthopedagoog Peter Mol en snowboardster Bibian Mendel was Aletta Smits dinsdagavond de hoofdrol voor met het thema 'Het tienerbrein'. Smits (van trainingscentrum De Loef in Amsterdam) gaf op humoristische wijze verklaringen voor hoe het puberbrein het pubergedrag stuurt.

Of ze nu 10 zijn of 20, pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm. Ze lijken niet vatbaar voor de meeste logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen – naast wat nostalgie – vaak wrevel en onbegrip op: waarom komen ze niet uit bed, waarom denken ze nergens aan, waarom zijn ze zo wispelturig, waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit, waarom hebben ze altijd een weerwoord?

  • gallerij afbeelding

    © Lenus van der Broek

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.