abonneer nu
Wolvega

Alliade schenkt aandacht aan veiligheid van medicijnen

Geplaatst op maandag 21 januari 2019 14:59
  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega - Alliade brengt medicatieveiligheid onder de aandacht tijdens de landelijke E-health week. De eerste workshop was maandagmorgen in woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega

Tijdens die week zijn er verschillende workshops op locaties over de mogelijkheden van E-health en medicatieveiligheid door de Zorgcentrale van Alliade. De overige workshops zijn op de Alliade locaties in Beetsterzwaag, Burgum, Drachten, Heerenveen, Kollum, Leeuwarden, Oosterwolde, Sneek en Stiens.

Tijdens de workshops vertelt Alliade onder andere hoe de Zorgcentrale kan ondersteunen met medicatiedubbelcontrole in combinatie met beeldzorg en hoe de medicijndispenser Medido werkt. Naast de eigen collega’s, waren externe zorgaanbieders welkom. 

Het doel is dat de juiste cliënt het juiste medicijn op tijd, maar ook in de juiste hoeveelheid en op de goede wijze. Hierbij wordt ook een App gebruikt en indien nodig een tweede controle. Jaarlijks vinden in Nederland ruim 61.000 medicatiefouten plaats.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.