abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Meike van Leuken interviewt muzikanten en bands uit de Stellingwerven. D...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Actueel

Pannenkoekboerderij klaar en opent officieel

Geplaatst op zaterdag 6 april 2019 18:05
  • Janneke Kamperveen (links) en Janet Karbet in de gerenoveerde pannenkoekboerderij. © Henk Vondeling

pinterestmail

Oldeberkoop – Pannenkoekboerderij ’t Koepelbos in Oldeberkoop hield dinsdag de officiële opening. Het restaurant is grootschalig verbouwd de afgelopen maanden. Met de opening werd gewacht tot ook de keukenvloer en de toiletunits compleet vervangen waren.

‘We kunnen weer jaren vooruit’, zegt eigenares Janneke Kamperveen trots. De boerderij was vier weken gesloten voor een grootse renovatie. Het ging om de grootste verbouwing in dertig jaar. De eigenaar heeft werkelijk alles aangepakt. De vloer, de wanden, ander schilderwerk, de vensterbanken en de bar, werden onder handen genomen. De nieuwe tafels, stoelen en de lampen maken het af. Het geheel heeft een witgroene uitstraling en is knus. Tevens is het dak van het pand vervangen. En nu dus ook de keukenvloer en de toiletten.

Er liepen gemiddeld tien man per dag om alles een eigentijdse look te geven. En dat is gelukt. De voormalige boerderij heeft nog wel tintjes van vroeger, zoals grote foto’s die de muren sieren, maar de rest is helemaal van deze tijd. De opening wordt gehouden voor familie, vrienden, de bouwvakkers en leveranciers.

Wie nieuwsgierig is kan van woensdag tot en met zondag een kijkje nemen tijdens een etentje. Pannenkoekboerderij ’t Koepelbos is te vinden op De Weeme 14 in Oldeberkoop.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.