abonneer nu
dossiers
Het voormalige Bornego College aan de Sportlaan in Wolvega is vanaf half...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In de rubriek 'Huisnummer 14' in de Stellingwerf wordt een portret gesch...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Actueel

Provincie naar Raad van State om komst hypermarkt Steenwijk

Geplaatst op vrijdag 31 januari 2014 12:00
  • Een impressie van de Hypermarkt. © Van Aken Architecten BV

pinterestmail

Steenwijk - De provincie Overijssel gaat mee naar de Raad van State in het beroep dat de Stichting Steenwijk Vestingstad eind vorig jaar heeft ingesteld bij de Raad van State over de komst van een hypermarkt naar Steenwijk.

Het beroep gaat tegen de weigering van de gemeenteraad van Steenwijkerland om in het bestemmingsplan Eeserwold een verbod op te nemen voor hypermarkten in.  

De Raad van State heeft de provincie Overijssel in deze zaak gevraagd om als partij deel te nemen. De provincie heeft daar positief op geantwoord.

‘Goed nieuws’, vindt advocaat Siebrand Maakal van de SSV. ‘De provincie erkent immers zo haar verantwoordelijkheid en wij mogen verwachten dat men in de betreffende procedure ook het standpunt zal verdedigen dat er op de kortst mogelijke termijn iets moet gebeuren aan het gevaar dat door de vestiging van een hypermarkt dreigt voor Steenwijk.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.