abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Er is de laatste tijd weer veel te doen om de Prikkedam. Het circuit is ...
Actueel

Tapijt en Laminaat Direct bestaat 10 jaar

Geplaatst op donderdag 27 november 2014 09:20
  • Jef Jansen (links) en Harm Klasen van Tapijt en Laminaat Direct. © Eigen foto

pinterestmail

Wolvega - Tapijt en Laminaat Direct uit Wolvega viert een jubileum. Vandaag is het precies tien jaar geleden dat Harm Klasen en Jef Jansen de deuren openden aan de Grindweg 140.

Crisis is aan bedrijf in Wolvega voorbij gegaan

Tapijt en Laminaat Direct is een bloeiend bedrijf, dat in het afgelopen decennium haar naam heeft gevestigd. In die tien jaar is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het bedrijf levert een groot assortiment in tapijt, laminaat, vinyl, PVC, raambekleding en zonwering. Eveneens is er ruime keuze in coupons, zowel in tapijt als vinyl.

Uitbreiding

'Gelukkig is de crisis aan ons bedrijf voorbij gegaan’, aldus Harm Klasen. Zijn compagnon Jef Jansen beaamt dit. ‘Een aantal weken terug hebben wij een nieuwe bedrijfsauto besteld, want we kwamen zo langzamerhand structureel een auto tekort’, vertelt Jansen over de uitbreiding van het wagenpark.

Dagelijks zijn vier stoffeerders op pad

In de beginjaren van het bedrijf was het Harm zelf die de vloer bij de klant ging leggen, waarbij Jef de klanten te woord stond in de winkel. Tegenwoordig is het zo dat beide mannen in de winkel terug te vinden zijn en er dagelijks vier stoffeerders op pad zijn. ‘Wij werken met een vast team stoffeerders en dat bevalt ons goed. De jongens weten wat wij van hen verwachten bij het leggen en de afronding van de opdrachten en voldoen daarmee aan onze ideeën wat de service betreft', aldus de compagnons.

Wel gaat Harm zelf nog op pad, om desgevraagd de maten te nemen, zowel van vloeren als raambekleding. Die raambekleding wordt eveneens door hemzelf gemonteerd.

Werkplaats

Naast de winkelverkoop is er ook een ruime werkplaats bij het bedrijf gevestigd. In die ruimte staan machines om mee te festonneren. Festonneren wil zeggen dat matjes, karpetten en restantstukken tapijt met een mooie rand worden afgewerkt. Vandaar dat een kleed op maat ook één van de unieke mogelijkheden van het bedrijf is.

Zetmachine

Verder beschikt het bedrijf sinds een jaar over een zetmachine. Dit is een machine waar de trapmatjes, de zgn. halve maantjes, op gemaakt kunnen worden, waarbij de ‘strips’ op de maantjes worden gezet. De beide mannen hebben hun wortels in de tapijtindustrie van Genemuiden, de plaats waar ze zijn opgegroeid. ‘Wij weten in deze wereld goed de weg, waardoor we een scherpe inkoop kunnen realiseren en dit door kunnen laten werken in onze prijsvechtersformule. Daarbij hebben we de service hoog in het vaandel staan’, aldus de ondernemers.

Gratis kokosmat met kerstmotief

Om het 10-jarig jubileum te vieren, krijgen de klanten de komende week een kokosmat met kerstmotief. Zie ook elders de advertentie in dit blad.

t: 0561 - 61 44 43
w: www.tapijtenlaminaatdirect.nl
e: info@tapijtenlaminaatdirect.nl
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.