abonneer nu
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Actueel

Cursussen fotografie

Geplaatst op donderdag 8 februari 2018 16:00
  • © Nynke Postma

pinterestmail

Wolvega - De mooiste foto’s worden alleen gemaakt als de camera op de juiste manier wordt ingesteld. Hoe dit moet, komt uitgebreid aan bod tijdens de cursussen fotografie die binnenkort weer van start gaan bij FRB Fotografie. Ook worden cursussen fotobewerking gegeven.

Velen fotograferen met hun camera op de automaat. Deze laat echter maar een fractie zien van wat mogelijk is. Allerlei handmatige instellingen van het toestel leiden tot fraaiere en krachtiger resultaten. Bij de basiscursus leert de cursist de camera begrijpen en beheersen.

Een cursus omvat zeven lessen van elk drie uren, die eens in de twee weken op een avond worden gegeven.

Elke les wordt theorie behandeld die thuis weer nagelezen kan worden in het cursusboek. Maar uiteindelijk gaat het om de praktijk, vandaar de vele oefeningen tijdens de lessen. Het huiswerk bestaat uit te maken foto’s. Na de basiscursus is specialisatie mogelijk in verschillende richtingen. De docenten, Roland Bouma en Greetje Keuning geven al meer dan vijftien jaar cursussen in in heel Noord Nederland. De cursuslocaties zijn Van der Valk in Wolvega en dorpscentrum ’t Buurthuus in Noordwolde. De eerste les wordt gegeven op een doordeweekse avond tussen 26 februari en 9 maart. Voor meer informatie, zie: www.frbfotografie.nl.

Voor meer informatie: 0516-461938 en www.FRBfotografie.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.