abonneer nu
dossiers
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Actueel

Gemeente en CCW geven uitleg over circulaire economie

Geplaatst op vrijdag 23 februari 2018 09:09
  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

  • © Lenus van der Broek

pinterestmail

Wolvega - De gemeente en de Commerciële Club Weststellingwerf (CCW) hielden in Hotel Holland Inn in Wolvega een bijeenkomst met als thema: ‘Hoe werkt inkopen vanuit de gemeente en hoe je succes vergroot met de kansen van de circulaire economie’.

CCW voorzitter Michiel Kranendonk kon ruim zeventig bezoekers welkom heten, niet alleen CCW leden, maar ook niet-leden ondernemers. Wethouder Jack Jongebloed vindt het belangrijk om de inkoop lokaal en regionaal te regelen, waardoor er een win-winsituatie is. In Weststellingwerf is hier rond 22 miljoen euro mee gemoeid.

Sandra Onbelet, inkoopadviseur bij de gemeente, vertelde dat de gemeente als doel heeft om lokaal en regionaal de economie te bevorderen en nodigt bij aanbestedingen lokale of regionale ondernemers uit. Regionaal wordt in eerste instantie bedoeld de OWO gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland.

Over ketensamenwerking hadden CCW en de gemeente prof. Dr. Jack van der Veen van de Nyenrode Business Universiteit uitgenodigd. Van hem kregen de bezoekers direct een soort college met praktische handvatten. Hij is van mening dat niet tegen de klant, maar vooral voor de klant samengewerkt moet worden. Hij gaf de ondernemers mee: wees eerlijk, betrouwbaar, integer, transparant en open.

 www.weststellingwerf.nl/ondernemers

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.