abonneer nu
dossiers
Anne Westerhof bezoekt kunstenaars in hun atelier om ze te portretteren....
Elke week tonen wij u een historische foto uit de regio. Insturen kan vi...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Henk Vondeling gaat langs bij boeren in de Stellingwerven. De agrariërs...
Actueel

Voormalige Dorpsschool Noordwolde wordt omgetoverd tot zorgcentrum

Geplaatst op donderdag 1 maart 2018 15:37
  • © Piet Bosma

pinterestmail

Noordwolde - De werkzaamheden in de voormalige Dorpsschool in Noordwolde zijn gestart. Zorggroep de Stellingwerven gaat daar zorg bieden aan cliënten met een licht verstandelijke beperking, soms in combinatie met psychische problematiek.

Het gaat om 24-uurs zorg op verschillende woonlocaties, dagbesteding en behandeling. De voormalige basisschool zal dienen voor ambulante begeleiding, als kantoor en steunpuntfunctie. Tevens zullen er behandelingen, bestaande uit psycho-educatie, cognitieve therapie, psychomotore therapie (PMT) en ambulante gezinsbehandeling (IAG) plaatsvinden. Ook komt er een arbeidstrainingscentrum.

Zorg naar hoger plan

Zorggroep de Stellingwerven heeft de ambitie om haar zorg en dienstverlening in Noordwolde naar een hoger plan te trekken. ‘We beseffen dat we daarmee een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen. Het centraliseren van de zorg naar één locatie zal bijdragen aan het efficiënt stroomlijnen van zorg door deze nog zorgvuldiger af te stemmen op de doelgroep. Het betrekken van de voormalige dorpsschool aan de Gelde/ Meulewiek ondersteunt hierbij om deze centrumfunctie te creëren voor de verschillende vormen van dienstverlening’, zegt Mirjam Maat van Zorggroep de Stellingwerven.

Opening in juni

De clustering van zorg zal de kwaliteit van de zorg ten goede komen waarbij kleinschaligheid, korte lijnen, zorg dichtbij en maatwerk centraal staan. ‘We hopen hiermee de integratie in de lokale gemeenschap en participatiemogelijkheden van de cliënten te bevorderen. Daarnaast streven wij er naar dat dit de overige bewoners en het dorp Noordwolde ten goede komt en het een maatschappelijke en economische impuls zal geven. Het heeft dan ook onze hoogste prioriteit om ons zorgaanbod verder te professionaliseren en een toekomstbestendige, degelijke organisatie neer te zetten.’ Naar verwachting wordt de nieuwe zorglocatie half juni in gebruik genomen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Stellingwerf' toe als contact in uw telefoon, 06-3068 9713, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.